Stearinljusen lyser allt starkare i takt med att himlen vid horisonten färgas röd. Till slut syns bara ljuskäglorna från levande ljus. Vi halvligger på en matta på stranden och smuttar på våra drinkar. Vi är här och nu i denna sköna stund. 

bar på stranden
khlong kong i solnedgången
Khlong Kong

Khlong Khong

Vi gillar khlong khong-stranden. Det är en härlig avslappnad stämning och stranden är kantad med mysiga restauranger och barer. När vi bodde där för några år sedan var det lugnare än den här gången men det kan bero på att det var högsäsong nu. Vi bodde på Green Chilli i bungalows precis vid stranden.

Recensionspoängen står här under. Det är en länk till boendet.

Booking.com
Green chilli bungalow
hängmatta på stranden

Utflykter 

Eftersom vi inte direkt brukar ligga och sola så gillar vi att se oss omkring på dagarna. Det är enkelt att hyra mopeder på Ko Lanta. Det är svårare att köra. Det är vänstertrafik och lite mer trafik än man tror på en liten ö. Men man kommer ganska snabbt in i det. Vi tog några småturer bland annat ner till Kho Lanta old Town. Det är en liten ort på östra sidan av ön. Många av husen är byggda på pålar i vattnet.

Ko Lanta old town

Mat- och dryckstopp behöver man ha med jämna mellanrum. Det inga problem i Thailand. Där kan man alltid få tag i något att äta eller dricka.

fylld annanas

Nästan överallt i Thailand kan man komma till någon djungel med vattenfall och grottor. Det finns även på Ko Lanta. Vi tog en avstickare från kusten och gick på djungelpromenad.

vattenfall i djungeln

Jag gillar att snorkla och ofta är det klart och fint vatten i södra Thailand. Den här gången hade det varit dåligt väder och då blev vattnet grumligt. Vi bokade en utflykt till fyra öar och fick flera olika snorkelstopp. Det är väldigt svårt att ta bra bilder under vattnet så jag beundrar verkligen fotografer som lyckas med det. Man tror att man är stilla men man guppar ganska friskt på ytan medan man försöker fokusera på en skygg simmande fisk.

clown fisk

Vi gjorde ett stopp vid Emerald Cave, även kallad smaragdgrottan. Det var något jag hade önskat länge och sett fram emot väldigt mycket. Det var förmodligen därför som jag inte tyckte att det var så fantastiskt. Det var givetvis kul att ha varit där och simmat in genom tunneln för att komma in i lagunen men jag hade förväntat mig något fantastiskt.

emerald cave
på väg in i emerald cave
öppningen ut

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: