Kvällsmörkret fylls av ljuslyktor som stillsamt lyfter från stranden och seglar ut över havet. Att fira nyår i Thailand är rofyllt och party på samma gång. Vi hittade en liten bar vid stranden som serverade billiga drinkar och stannade där till klockan slog tolv och stranden fylldes av nyårsfirare.

new year in ao nang

I Ao Nang finns det mycket att göra. Vi hyrde paddelboard och plumsade åtskilliga gånger i vattnet, spelade biljard och den modige gick till frisören och klippte sig för en billig peng. Vi njöt av massage så mycket vi kunde och tog dagen som den kom. God mat kan man hitta både på dyra restauranger och i små gatukök. Vår godaste pad thai åt vi i ett litet gatukök nära vårt hotell. Vi bodde på Aonang Sunset för andra gången. Vi var väldigt förtjust i deras mat och det låg nära det mesta. Vi bokade det via Hotels.com.

Utflykter

I Ao Nang är det väldigt enkelt att göra utflykter. Man går bara ner till stranden och ställer sig i kö för att få en longtail-båt till någon trevlig strand eller ö. När en båt är full kör den iväg. Förra gången vi var i Ao Nang kändes allt lugnare. Nu fick man vänta lite längre innan man kunde åka. Det är alltid varmt och skönt i Thailand så det borde inte ha så stor betydelse om det är soligt eller inte. Vi hade ganska multet och blåsigt vilket tyvärr  innebar att det inte upplevdes som lika vackert som när det är lugnt och soligt.

båt i Thailand

Railay beach

Trots att det ligger på fastlandet måste man ta båt till Railay beach eftersom det är höga klippor som blockerar vägen. Det är snabbt och enkelt att ta sig till dit med båt. Eftersom vi hade varit där förra gången vi var i Ao Nang så ville vi hitta på något mer är att titta på den vackra Phra Nang-stranden. Vi tog en stig och kom fram till klippor med bergsklättring på. Där fanns ett mysigt litet café och en grotta full med flygande fladdermöss.

Ko Hong

”Jag skulle åka till Ko Hong”, sa reseledaren.” Det är en jättetrevlig utflykt och det är så vackert där.” Vi satt tillsammans vid ett litet plastbord och åt mat från ett tuktuk-kök.  Flera år senare var vi äntligen på väg dit. Vädret var inte så bra men det var vår sista chans innan vi skulle åka tillbaka till Sverige igen. Vi valde att ta en tur med fyra stopp. Vi delade en båt med ett ungt par från Brasilien. Jag tyckte lite synd om dem för Thailand visade sig inte från sin bästa sida. Utflykten var trevlig och jag är säker på att den hade varit toppen om det hade varit soligt och stilla.

Eftersom fiskarna var oerhört nyfikna stirrade vi öga mot öga på varandra i det grumliga vattnet.

Vi simmade runt en klippa som låg en bit ute i vattnet. Ombord på båten fanns det flytvästar som vi kunde låna så att vi kunde känna oss lite tryggare när vi simmade ut på okänt vatten. Klipporna var färgstarka och väldigt vackra.

Vi kändes oss nöjda med vår vecka i Ao Nang men vi är nog färdiga med Ao Nang nu. Det hade vuxit lite för mycket och vi har upplevt det som vi ville. Efter en avslutande natt i Bangkok var det dags att återvända till kalla norden.

Sista natten på resa

Eftersom vi kom fram sent på kvällen och vårt ressällskap skulle åt olika håll dagen efter så bestämde vi oss för att ta en natt vid Kastrup på hemvägen. Vi valde att ta en taxi till Quality Airport Hotel Dan och tyckte att det var de skönaste sängarna på hela resan. Frukosten var kanon och det fanns danska wienerbröd till kaffet. På morgonen tog vi deras shuttle bus tillbaka till flygplatsen. Vi fortsatte med tåget till Sverige och vårt ressällskap flög till Stockholm.  

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d