I den här lägenheten skulle jag vilja bo fast jag skulle vilja ha den hemma Det kändes bra att vår 50-årspresent föll i smaken. Lägenheten hade två sovrum, kök, vardagsrum och TVÅ toaletter. Vi bokade den via Booking.com. När man gick i trappuppgången kunde man inte ana vilken pärla som fanns innanför ytterdörren. Det var en charmig lägenhet med parkettgolv och så högt i taket att man såg riktigt liten ut när man stod i vardagsrummet. På kvällarna kunde man slänga sig i soffan och vila sina trötta ben med ett gott vin i handen.

mattiaskyrkan
Booking.com

Segway

En promenad över kedjebron och en rask stigning upp för alla trapporna gjorde att man kände sig allt annat än kall trots att vädret var ganska kyligt. Jag hade missförstått var man skulle hämta ut biljetterna så vi fick lite tidsbrist på slutet. Det var dock inga problem eftersom vårt sällskap var de enda som skulle delta i den guidade segway-turen. Vi fick en grundlig genomgång hur man skulle styra fordonen och en individuell uppkörning innan vi fick klartecken att bege oss ut på gatorna med guiden i täten. Det här var ett kul sätt att uppleva stan på. Vi som har varit här några gånger förut ville hitta på något nytt. Buda kändes som ett bra ställe att åka segway på. Det var lagom avstånd till de olika stoppen och trafiken minimal. Guiden anpassade sig efter oss och vi kände oss trygga med henne i ledningen.

Chokladmuseum

Denna aktivitet hittade jag genom Tripadvisor och det är jag väldigt glad för. Jag hade nog aldrig hittat dit annars. Hemsidan var på ungerska och det kändes som att taxin körde i oändlighet innan den stannade mitt i ett villaområde. Jag hade lyckats boka en guidning på engelska, som tur är. Vi fick provsmaka både varm och kall choklad, titta på film och göra en egen chokladkaka.

Mat och dryck

Maten i Budapest är riklig och rejäl. Vi hade turen att passera en matmarknad och givetvis saluhallen. Jag köper alltid med mig paprikapulver och paprika på tub med mig hem. Korvarna är fina också. Tjusiga bakverk kan man hitta på många caféer och lite varmt vin värmer skönt i kylan.

bakverk
Tarta de caramelo
matmarknad

Badhus

Man måste absolut ta med sig badkläder och gå till något badhus när man är i Budapest. Vi besökte två under den här resan. Lukacs-badet var nytt för oss. Det var upplevelsebad utomhus och olika tempererade bassänger inomhus. Vårt favoritbadhus är vackra Széchenyi. Första gången jag var där gjorde de n svala luften och det heta vattnet att dimman låg tjock över hela området. När man vant sig vid hettan i huden sprider sig en skön värme ända in i märgen. Här kan man spendera många timmar i en mängd olika bassänger med skiftande temperaturer och dofter.

szecheniy

Labyrinter

Mörka och långa underjordiska gångar under slottsområdet hann vi med också. Ibland kände man sig lite vilse och så helt plötsligt lystes mörkret upp och operamusik ljöd i gången.

statyer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: