Vi var på väg mot ett av de sju nya underverken. För en gångs skull hade vi bokat en guidad tur och det var vi glada för. Från Paya del Carmen blev det en heldagsutflykt in i landet. Guiden var väldigt kunnig och berättade om Mexiko, Mexikos historia, Mayafolket, kalendern och Chichén Itza under hela dagen.

Guiden berättade att pyramiden, El Castillo, är uppbyggd efter kalendern ovanpå en stor underjordisk cenote. Även en bit bort från varje hörn ligger en cenote. I cenoten offrade man människor. När man klappade i händerna vid pyramiden liknade det en fågels läte. Två gånger om året bildas det en orm av solens strålar när de lyser längs med pyramidens ena sida.

cenote
chichen itza

Området var väldigt stort och efter guidningen fick vi möjlighet att gå runt på egen hand.

chichen itza


kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: