Vi bodde i Playa del Carmen i en lägenhet vid stranden. Det passade oss bra och det fanns gott om saker att göra i området. Där vi bodde var det lugnt. I centrum kunde det vara tjockt med folk vissa tider. Vi strosade runt överallt i Playa del Carmen men gjorde utflykter de flesta dagarna.

Rio Secreto

palm vid ingången

Vi fick klä av oss allt utom badkläder. Sen fick vi duscha noga. Efter det fick vi klä på oss våtdräkt, badskor, flytväst och en hjälm med lampa. Kamera var uteslutet, tyvärr.  Efter en kort promenad genom djungel kom vi till öppningen som tog oss in i grottan. Det var en fantastisk upplevelse, kanske det bästa vi gjorde i Mexiko. Vi vadade och simmade eller flöt med strömmen i den underjordiska floden. Överallt fanns det stalagmiter och stalaktiter. Ofta flöt vi på rygg så vi kunde titta på alla vackra formationer. om jag förstod det rätt så var hela Rio Secreto ungefär 35 km lång och vi följde med strömmen i ca 1 km.

info om Rio secreto

Cenote Cristalino

Vi packade våra snorklegrejer och tog en collectivo till en cenote på morgonen. Det var en liten oas med kristallklart sötvatten. När man stack ner fötterna i vattnet kom det fullt med små fiskar. Det var som ett naturligt fiskspa. Om jag stod stilla och fixade min snorkelutrustning nafsade fiskarna lite i min midja så det gällde att man rörde på sig om man inte ville skratta lite hysteriskt.

naturligt fiskspa
cenote cristalino

Vi simmade runt i det klara vattnet och tittade på den fantastiska värld som finns under vattenytan.

snorklare i cenote

Akumal

Jag hade stora förväntningar om att se sköldpaddor när jag kom till Akumal. Alla sa att de såg dem överallt. Jag simmade och simmade men såg inget spännande och var på väg in  mot stranden igen när den dök upp strax under mina fötter. Ingen sköldpadda utan något helt annat….

rocka
strand och palm
strand

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: