Om ni kommer till Isla Mujeres måste ni komma ut på piren. Vi samlas där varje kväll för att titta på solnedgången och dricka lite öl. Mannen på flyget hade nyligen träffat en kvinna och var upp över öronen förälskad. Han var på väg tillbaka till Mexiko trots att det bara var några veckor sedan han var där senast. Och vi höll vårt löfte…

båtar på stranden

Vi åkte collectivo, taxi och en färja från Playa del Carmen till Isla Mujeres. Eftersom vi ville ha gott om tid på oss bokade vi två nätter på ön. Vi bokade vårt boende på ön via Booking.com

Booking.com

Ön var oerhört vacker. Färgerna var fantastiska trots att solen inte strålade när vi kom. Stämningen var lugn och avslappnad. Vi strosade omkring, satte oss på något trevligt ställe, åt och drack gott och mycket.

palm på stranden
sitter i en hängstol
vatten som stänker upp

Som många andra hyrde vi en golfbil för att utforska ön på ett kul sätt. Vi tog god tid på oss och ägnade dagen åt att köra runt hela ön. Vi stannade och tog en drink vid sydspetsen och tittade ut mot skulpturerna vid havet. En geocache hann vi med också. Ofta brukar dessa finnas på fina platser så det kan vara kul att hitta någon när man är  utomlands.

golfbil
sydspetsen på ön
kust

På västra sidan av ön, längs med en smal landtunga, låg en liten ö. Det var en konstgjord ö som var skapad av PET-flaskor. Det hade varit kul att titta lite närmre på den men vi kikade bara från vägen.

skylt
ö av flaskor

När pelikanerna samlades på kajen i hopp om att få fiskrens från dagens fångst tog vi ett sexpack öl med oss ut på piren för att överraska den förälskade mannen. Han var där, precis som han sa. Han verkade mycket förvånad och väldigt glad. Vi hade förmånen att även få träffa hans stora kärlek. Det kanske är kärlekens ö, Isla Mujeres.

pelikaner
pelikan

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: