Vi hade strålande väder när vi kom fram till Tulum. Som tur är fanns det gott om palmer och annat som skuggade. Hela området var väl skyltat och vi hade stor glädje av all information som vi hade fått av guiden när vi var i Chichén Itza. Över allt fanns det leguaner som solade sig på ruinerna. De var vana vid människor så man kunde komma ganska nära dem.

Tulum

Det fanns en avspärrad strand som var sköldpaddornas strand. Vi såg inga sköldpaddor men det kanske inte var säsong för det. Det fanns flera badstränder också. Utanför området fanns en strand med fantastisk sand.

på standen i Tulum

När vi satt och fikade innan vi åkte tillbaka till Playa del Carmen var det akrobater som surrade ner sig från en hög stolpe hängandes upp och ner. Det såg ut som en jättestor slänggunga. Vi hade sett det en gång förut men den här gången hade vi möjlighet att se det från början. Männen skuttade sig runt så att linorna virades upp längs stången. Sedan började de snurra ut linorna tills de stod på marken igen.

akrobater i luften

Delfinskötare för en dag

Delfiner är fantastiska djur. Jag hittade ett delfinarium som hade gott rykte och bokade en hel dag som delfinskötare. Hela dagen var på delfinernas villkor och det märktes att de tyckte att det var kul. En ung delfin busade runt en del och då fick vi genast backa ur vattnet så att allt var säkert både för människor och djur. Man använde shaping som metod för att delfinerna skulle lära sig olika tecken. Shaping är vanlig metod även när man jobbar med positiv förstärkning till hundar. Innan vi överhuvudtaget fick komma i närheten av delfinerna fick vi utbildning om delfiner. Jag är glad för att jag valde att vara delfinskötare för en dag för vi fick vara med om så otroligt mycket.

på delfinariet
Gyllintours tränar en delfin

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: