Har ni tänkt åka till Petra? Vi kan se om vi kan få ett bra pris på en taxi som vi kan dela på. Ett ungt svenskt par och vi bestämde oss för att åka tillsammans till ett av den nya sju underverken, Petra. I Jordanien är det enkelt få kontakt med andra som vill dela på en taxi till någon sevärdhet eller aktivitet. Taxichaufförerna agerar gärna som guider också eller väntar de på en tills man är redo för hemfärd.

Petra

Petra

Det är en bit att gå innan man kommer in på själva området. Tycker man att det verkar ansträngande finns det transport att få. Man börjar att gå på öppen mark. Sedan går man längre och längre ner medan klipporna höjer sig vid sidan om vägen. Det blir mörkare och mörkare tills det plötsligt öppnar upp sig och man ser den berömda porten till Petra.

Petra är ett gigantiskt område med en gammal klippstad. Det är öppningar överallt i de enorma klipporna och det finns en amfiteater på området. Bergen skiftar i färg beroende på hur solen strålar. Ibland ser den nästan rosa ut. Många block har en fantastisk ådring.

portar i klipporna

På området finns det ett kloster. Vi tog en snabb promenad upp för trappor i ca 30 minuter för att hinna besöka klostret. Det var en man som stod uppe på tornet och knöt sin sjal. Det såg helgalet ut.

man som knyter sjal uppe på ett torn

Att utforska området tar lång tid eftersom området är så stort. Vi var där en dag och hann se en del. Det finns andra som väljer att vara där i flera dagar. Vi tyckte att vi hade en fantastisk dag och kände oss väldigt nöjda.

Resan till Aqaba

Den här resan till Aqaba innehåller inläggen Petra, Döda havet och Wadi rum

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d