Man ska inte doppa huvudet under vattnet och man måste akta sig för att få vatten i ögonen. Vi doppade var sitt finger i vattnet och smakade på det medan vi tittade på när en i sällskapet doppade huvudet hejvilt eftersom han försökte stå på händerna i vattnet. Det var fruktansvärt salt.

Vi bokade en taxi tillsammans med ett annat par och lämnade Aqaba vid 8-tiden. Vi hade bestämt att vi ville bada i döda havet och även hinna med de varma källorna som låg ytterligare en bit bort. Vi stannade på vägen och tittade på klipporna vid havet. Det salta vattnet bildade saltkristaller som fastnade på klipporna vid vattenbrynet.

Vi flöt omkring i vattnet som korkar. Det var svårt att behålla benen under vattenytan när man skulle simma. Det salta vattnet gjorde så att man låg mer vid vattenytan än i vattnet. Det var en häftig känsla. När vi hade badat tills vi var nöjda gick vi upp och torkade i solen. Det salta vattnet bildade saltkristaller på vår hud så att den såg alldeles vit ut.

När vi hade ätit vår matsäck och duschat av oss i iskallt vatten åkte vi vidare mot de varma källorna. Vattnet som forsade ner i vattenfallet var ungefär 40 grader varmt. Det var som att ställa i en het naturlig dusch. Det var ljuvligt. Det fanns även en grotta som var het som en bastu. Stenarna där var smaragdgröna. i en naturlig bassäng en bit bort var vattnet ca 50 grader. Där kunde man inte hoppa i utan att man hade värmt upp sig innan. Det var riktigt hett när man försiktigt stoppade ner fötterna. Successivt vande sig kroppen så att man klarade av att sitta i bassängen en stund. Sedan var man rejält uppvärmd i hela kroppen och fick gå upp för att svalka sig. Vi var tillbaka igen i Aqaba sent på kvällen och kände oss otroligt nöjda med dagen.

Snorkling i Aqaba

Om man vill snorkla i Röda havet tar man en taxi till South beach. Där finns fantastiskt snorkelvatten direkt från stranden. Jag rekommenderar att man tar på sig badskor innan man går i vattnet. Det är som ett stort akvarium i det kristallklara vattnet.

Resan till Aqaba

Den här resan till Aqaba innehåller inläggen Petra, Döda havet och Wadi rum

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: