I’m not a baduin. I am a gooduin! No, women no cry, no sugar no chai! Vår guide i öknen var en underhållande beduin. Han tog hand om oss och skojade med oss under hela eftermiddagen och kvällen.

män på naturlig bro

Wadi rum

Klipporna skiftade i alla nyanser av rosa, orange och brunt när vi såg oss om där vi skumpade runt på flaket på jeepen. Jag har alltid trott att det är hett i öknen men här blåste det kallt och som tur var hade vi tagit på oss tjocka tröjor och vindtäta jackor. Vi fick se färgstarka sanddynor, höga berg, raviner och hällristningar.

På ett ställe i öknen fanns en klippbro som naturen hade skapat. Man kunde gå över den men jag var fullt nöjd med att fotografera de andra. När skymningen var på väg tände vår guide en brasa som vi kunde värma oss vid när vi tittade på solnedgången.

När solen gått ner åkte vi till lägret för att äta. De hade grävt en grop i sanden där man hade eldat och tillagat mat på en ställning som var nedsänkt i gropen. Vi åt vid en brasa inne i ett tält. När mörkret hade fallit blev det allt kallare och vi kröp närmre brasan, åt mat och drack chai.

värmande eld
kamelpuss
Booking.com

Resan till Aqaba

Den här resan till Aqaba innehåller inläggen Petra, Döda havet och Wadi rum

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: