Det här är det finaste boendet som vi har haft. Vi hyrde ett helt hus i Makarska. Huset hade altaner på tre sidor av huset och även en uteplats under tak. En egen fräsch pool låg på baksidan. Det var perfekt för oss som var ett sällskap på 6 personer, varav en var en liten 3-åring.

Booking.com

Split

Med fantastisk utsikt över Split ligger Klis fort. Vissa scener i Games of Thrones spelades in i de fina ruinerna. Eftersom vi hade gott om tid stannade vi vid Klis på vägen från Slits flygplats till Makarska. Vi fyllde på våra energinivåer innan vi gick i fortet. Med en liten 3-åring i sällskapet gäller det att hålla blodsockret jämt.

Vädret var blåsigt och lite kallt men vi hade som tur var jackor på oss. Det var spännande att gå omkring och det fungerade väldigt bra med vår lilla 3-åring.

Makarska ligger vackert mellan klippor och hav. Det finns ett fint litet torg. Det är lätt att strosa längs med strandpromenaden. Vi gick även ner och letade upp en liten strand där vi kunde snorkla vid klipporna. Vi såg lite fiskar och tog även en liten åktur med en gul u-båt där man kunde se fiskarna under vattnet genom glasrutorna.

De vuxna barnen begav sig iväg och vandrade upp i bergen. De hade klart väder och fick väldigt fin utsikt över Makarska. Vi andra tyckte att det passade bra att strosa längs med den fina strandpromenaden och besöka en stor lekplats. Lite shopping på en marknad hann vi också med.

Eva Gyllin
skaldjurstallrik

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: