Bangkok är en fantastisk blandning av modernt och traditionellt, en stad fylld av kontraster. I närheten av varandra ligger trafikerade gator, stora shoppingcentra och fridfulla tempelområden.  Transportmedlen är också oerhört varierande. En fartfylld båtfärd följs av en trång liten tuktuk. Hettan utomhus följs av iskylan på skytrain och i de stora varuhusen.

gyllintours åker båt i bangkok
Tempel of golden buddha

MBK, China Town och helgmarknaden i Chatuchack är ställen som vi hann med att besöka under våra korta stopp i Bangkok. Alla tre har sin charm. MBK är behagligt att besöka en varm dag men det är oerhört stort. På varje våning är det så mycket liknande butiker att man till slut inte vet var man är. På helgmarknaden i Chatuchack kan det vara väldigt varmt men den har mycket varierat utbud. I det område som vi besökte i China Town såldes mest stora partier så om man inte vill ha 50 par likadana babyskor i samma storlek kanske man vill shoppa någon annanstans. Men det är annorlunda och kul att gå omkring där även om man inte köper så mycket.

shopping i chinatown
inne på MBK
MBK

Tempel

I Bangkok finns det gott om tempel och spännande saker att uppleva. Eftersom vi hade begränsat med tid den här gången så hann vi bara med att besöka två tempel; The Golden Buddha Tempel (Wat Traimit) och Wat Saket (Golden Mount). Det var framför allt vid Wat Saket som man verkligen kände att allt var mycket mer stilla och tyst jämfört med livliga delar av Bangkok. Det var en del trappor att gå upp för men det kändes helt okej. 

tempel

Vi hann även med ett besök i Jim Thompson House och fick en guidad tur runt i silkeskungens hus. Det var lummigt och fint och man fick en inblick framförallt i hans liv. 

Och sen skulle vi vidare…

Ibland kan man vara glad över att man inte har någon brådska. Kön till Skytrain mot flygplatsen går knappast att räknas som kö utan mer som totalt kaos. Vi hoppades på att komma med det tredje tåget i bästa fall. Det kändes som ett mirakel men vi tror att de satte in ett extra tåg som slukade mängder med folk. Vi hann i alla fall med vårt inrikesflyg från Bangkok och Krabi.

folk som väntar på skytrain

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d