Tar man skytrain till Siam Paragon så är det nära till Ocean world. Vi köpte en biljett som innehöll en massa olika aktiviteter. Vi fick bland annat prova på fiskspa. Det fanns mängder av fiskar, hajar och till och med pingviner. De hade byggt en stor glastunnel som man kunde gå i och se havarna simma över huvudet på en.

Ocean World

Grand Palace

I Bangkok kan man verkligen variera sig när man ska förflytta sig. Vi tog skytrain ner till Chao Praya. Därifrån tog vi flodbåt till Grand Palace. Eftersom trekvartslånga byxor inte räknades som tillräckligt heltäckande kläder fick vi hyra långbyxor och en kjol vid ingången. Området var stort och mäktigt. Jag vet inte hur det gick till men vi missade smaragdbuddhan och fick tyvärr inte gå tillbaka när vi väl hade upptäckt det.

I närheten av Grand Palace finns den liggande buddhan i Wat Pho. När man närmade hörde man ett rytmiskt klingande ljud. Det visade sig vara små skålar som stod i en lång rad. I dessa la men små mynt. Varje mynt gav ett litet klingande ljud. Den liggande buddhan var gyllene och väldigt stor. Inne på området låg även massageskolan. Vi bokade en tid och fick en härlig massage för en billig peng.

Wat Pho

China Town

Vi tog en tuktuk från Wat Pho till China Town. Detta är ett annorlunda område i Bangkok. Vi såg en massa torkade djur i burkar i skyltfönstren och när vi skulle äta kvällsmat råkade vi köpa kycklingfötter. Det var inte mycket mer än skinn och ben.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d