Kvällsluften var härligt ljum och fylld med blomdoft. Överallt blommade försommarblommor, kastanj och fläder. Vi valde att bo utanför Venedig i ett hus nära tåget. Det var ett fint gammalt hur med en blommande trädgård. Den mysiga damen i huset gav oss all information som vi behövde. Vi kände oss väldigt väl omhändertagna, nästan som att komma hem till sin mamma. Det är spännande med olika boenden. Det ena rummet här hade en balkong till toaletten. Casa Villa Gardenia bokade vi genom Booking.com. Recensionspoängen är en länk till boendet.

kanal i Venedig
Booking.com

Venedig

Efter en fin frukost lagad med kärlek och hemodlade grönsaker gick vi till tågstationen som låg ett stenkast från vårt boende. Vi åkte med ett roligt tåg. det hade två våningar. När vi kom till Venedig tog vi Vaparetto nr 1 på Canal Grande.

Venedig

Vi åkte längs hela kanalen, passerade Markusplatsen och suckarnas bro innan vi steg av.

suckarnas bro
Dogepalatset

Vi beundrade Markuskyrkan och Markusplatsen innan vi gick vidare.

Dogepalatset
Markusplatsen
Venedig

Vi valde att gå genom Venedig på vägen tillbaka till tågstationen. Det kändes som ett bra sätt att uppleva Venedig. Totalt sett gick vi över 11 broar. Vi stannade givetvis och åt lite glass och lunch när vi blev sugna. Den italienska glassen vill man ju inte missa. Inne i Venedig kändes maten inte särskilt prisvärd.

kanal
gondol under en bro

Vi avslutade kvällen med ett glas prosecco på altanen innan vi kröp till kojs. Dagen efter fortsatte vi mot Soave.

Sammanfattning av resan till Norra Italien

Flyg till och från Treviso, En natt utanför Venedig, en natt i Soave, en natt i Verona, en natt i Malcesine, två nätter i Negrar och en natt utanför Treviso.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: