Det var otroligt mycket folk ute på gatorna i Verona. Förmodligen för att det var helgdag. Det var en varm och solig dag. Barnen lekte i springvattnet på torget.

barn i springvatten

Vi var lite nyfikna på arenan. Även där var det mycket folk. Vi förstod inte riktigt vad som hände och om man skulle betala eller inte. Vi smet in i alla fall och satte oss på en bänk. Arenan var full med folk och vi satt en stund och lyssnade på någon som, för oss, höll ett obegriplig tal. Det var varmt och skönt och vi satt en stund och tog in alla intryck.

arenan i Verona

Vi gick runt lite i Verona. Vi kikade på en staty av Dante Aligierhi och funderade på om det var hans vin som vi skulle smaka i Valpoliciella om någon dag. Vi passerade också porten in till Julias balkong. Kanske var det Romeo själv som stod och väntade på Julia nedanför.

staty av Dante
Julias balkong

Efter en god frukost, gjord med mycket kärlek av vår värdinna på B&B Quo Vadis Arena, besökte vi Julias gravkammare. Sedan fortsatte vi vår resa mot Gardasjön.

Omdömet för boendet visas här under. Det är en länk om man vill kika mer.

Booking.com
Vid Julias gravkammare

Sammanfattning av resan i Norra Italien

Flyg till och från Treviso, En natt utanför Venedig, en natt i Soave en natt i Verona, en natt i Malcesine, två nätter i Negrar och en natt utanför Treviso.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d