Djupt fokuserad stod jag och försökte få hela statyn in i bilden. Den spretade lite. Jag ville ha med lite av den vackra bakgrunden också. Efter en halv evighet var jag nöjd, tog en bild och började gå vidare förbi statyn. Fullkomligt skräckslagen skrek jag i himmelens sky. Statyn hade börjat gå mot mig med handen utsträckt. Detta var jag inte beredd på.

levande staty

Vi var på utflykt i Viñalesdalen och hade stoppat vid en fin utsiktsplats i närheten av hotell Horizontes Los Jazmines. När jag hade kommit över chocken från den levande statyn kunde jag njuta av den fantastiska utsikten. Lite kul var det också att se en tjur stå sadlad vid en parkbänk. Jag undrar vem som var ute och red på den.

vy över vinalesdalen
sadlad tjur

Under förmiddagen besökte vi också en grotta, Indian Cave. När man hade gått en bit in i grottan fick man sätta sig i en båt och åka en liten sväng. Mannen som styrde båten pekade med en laserpekare på olika formationer och berättade vad de liknade.

grottöppning
utanför grottan

Ett annat stopp var vid en enorm klippmålning, Mural of prehistory. Enligt Wikipedia är den 120 meter hög och 160 meter lång. När vi var där mötte vi några av de få svenska som vi mötte på resan. Det var en kör från Lund som åkte runt på Kuba. Tyvärr missade vi deras konserter.

klippmålning

Lunch fick vi äta på en restaurang med en fantastisk utsikt, Balcon del Valle. Maten var god och inte dyrare än på något annat ställe. Vår servitris frågade om vi ville ha en panoramabild när vi satt och åt. Hon var proffs på det. Det märktes. Hon fick nämligen göra det åt nästan alla matgäster dagligen.

Balecon del valle
Gyllintours på restaurang med vacker utsikt
vy över Vnalesdalen

Överallt på Kuba ser man djur. Människorna lever med många djur i sin närhet. Man tar hästen när man ska åka någonstans och överallt går det sprättande höns och galande tuppar. Inne hos grannen till vårt boende gick en gris lös inne i trädgården.

ridande man med hund i koppel
häst och vagn
gris och höns

I Viñales bodde vi på Casa Yurkenia y Lila. Vi var väldigt nöjda med detta boende. De var väldigt välkomnande och man kände sig som hemma. De hjälpte oss att boka bra utflykter och vi kunde äta både frukost och middag där om vi ville.

casa i Vinales

Vi bokade våra boende på Kuba via Booking.com. Det fungerade väldigt bra.

Booking.com

Sammanfattning av resan till Kuba

Vi flög med Finnair från Köpenhamn till Havanna. Vi bodde 3 nätter i Havanna ( Havanna 1, Havanna 2 ) 2 nätter i Viñales (Viñales 1, Viñales 2) 1 natt i Cienfuegos, 3 nätter i Trinidad, 3 nätter på Cayo Santa Maria och 2 nätter i Varadero. På vägen mellan Trinidad och Cayo Santa Maria stannade vi till i Santa Clara. När vi skulle åka från ett boende till ett annat åkte vi med taxi colectivo. Vi bokade bilarna genom våra boenden dagen innan vi skulle åka. Om vi skulle gjort om resan idag så hade vi stannat fler nätter i Vinales och hoppat över att åka till Varadero.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: