1. Daiquiri

Efter att ha varit på utflykt i Viñales hela dagen kände oss lite törstiga. Vi gick in på Tres Jotas Bar de Tapas. Deras drinklista innehöll en mängd olika daiquiri. Jag beställde en jordgubbsdaiquiri och fick in en väldigt vacker drink som smakade ljuvligt.

drink

La Floridita i Havanna är känt för att det sägs att Hemingway brukade dricka Daiquiri där. Givetvis gick vi in där och skålade med Hemingways staty.

Skålar med Hemingway

Daiquirin med den bästa utsikten drack jag uppe på takterrassen i HavannaHotel Parque Central. Den tinade snabbt i solen men det var det värt.

2. Mojito

Ett annat ställe som är känt för att Hemingway brukade besöka det är La Bodeguita i Havanna. Här drack han tydligen mojito. Vi var givetvis tvungna att göra som Hemingway och beställde mojito. Det var kanske inte den godaste jag druckit men den starkaste. Man kan läs mer om det Här

Den godaste mojiton drack vi första kvällen på Habana 252 i gamla Havanna. Den var både stor, god och läskande.

3. Specialdrink

En väldigt god drink med mandarinjuice och lite andra juicer fick vi i en grottbar i Viñales vid Cuevo de san Miguel. Här kunde man själv välja hur mycket rom man ville ha. Mer om det kan man läsa här

mandarindrink

4. Cuba libre

I närheten av Callejón de Hámel i Havannahittade vi en liten bar som var populär bland studenter. Som på många andra ställen hade man en bild av Che Guevara på väggen. Servitrisen berättade för oss att här brukade Che sitta och dricka Cuba libre när han planerade och diskuterade med dina vänner.

5. Rörsockerjuice med rom

Från Trinidads tågstation tog vi ett tåg för turister genom en vacker dal ut till före detta sockerplantagen. Vid sista stoppet pressade de rörsockerjuice ur sockerrör. Den gulgröna drycken blandades sedan med rom.

6. Canchanchara

I Trinidad finns det en drink som heter Canchanchara. Det är en ovanlig drink som har ett lager med honung på botten av glaset. Ovan på honungen har man hällt rom, lime och sodavatten. Vill man kan man besöka baren med samma namn.

Sammanfattning av resan till Kuba

Vi flög med Finnair från Köpenhamn till Havanna. Vi bodde 3 nätter i Havanna ( Havanna 1, Havanna 2 ) 2 nätter i Viñales (Viñales 1, Viñales 2) 1 natt i Cienfuegos, 3 nätter i Trinidad, 3 nätter på Cayo Santa Maria och 2 nätter i Varadero. På vägen mellan Trinidad och Cayo Santa Maria stannade vi till i Santa Clara. När vi skulle åka från ett boende till ett annat åkte vi med taxi colectivo. Vi bokade bilarna genom våra boenden dagen innan vi skulle åka. Om vi skulle gjort om resan idag så hade vi stannat fler nätter i Vinales och hoppat över att åka till Varadero.

1 kommentar

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: