Mannen hängde tyglar på en krok i taket. Sedan hoppade han ner och lämnade oss ensamma i vagnen efter hästen. Han försvann runt hörnet. Vad var det som hände? Vad skulle vi göra om hästen satte av i full galopp? Vi satt där förvånade och tittade på varandra.

häst utan kusk

För att vi skulle hinna fram till La Punta innan solen hade gått ner tog vi en häst och vagn. Tydligen hade de regler för vilka gator som hästarna fick vara på för vår kusk blev stoppad av polisen och hade haft en lång diskussion med polisen. Han var ganska upprörd när han kom tillbaka till oss. Men vi förstod inte så mycket, tyvärr. Han fick ta andra vägar för att vi skulle komma dit vi ville. Vi skulle längst ut till La Punta eftersom vi hade hört att man skulle ta en drink, kanske dansa och titta på solnedgången där.

strandpromenad
man i en pergola
solnedgång vid hav och palm
palmer och hav vid solnedgången
skymning

Vi gick förbi många pampiga hus på väg. En del av dem innehöll restauranger och barer. Vi besökte några av dem och vi tror att vi till slut hittad Sockerbaronens hus. Då hade solen solen gått ner och fotografierna hade svårt för att visa huset från sin bästa sida.

pampigt hus i Cienfuegos

lejon vid ingången
mosaik i Sockerbaronens hus

Cienfuegos kändes som en helt annan typ av stad än de andra. Det kanske beror på att det är en gammal fransk kolonialstad. Runt Plaza Jose Marti ligger många fina hus. Staden ger ett rent och prydligt intryck. Cienfuegos historiska centrum finns med på världsarvslistan.

Plaza Jose Marti
hus i Cienfuegos
Hus vid Plaza Jose Marti
hus i Cienfuegos

Vårt boende i Cienfuegos

Vi bodde på ett fantastiskt boende i Cienfuegos, BR & Hostal Sunrise. Det var prisvärt och vackert. Maten som vi blev serverade där höll en mycket god klass. Det var svårt att boka rum där eftersom det var fullbokat många datum som vi kikade på. Vi bokade boendet via Booking.com och allting fungerade bra.

Booking.com
trappa och takkrona
boendet i Cienfuegos

Botaniska trädgården

Strax utanför Cienfuegos finns en botanisk trädgård. Vi bad vår taxichaufför stanna där på vägen mot Trinidad. Vi gick igenom en bit av parken. Området är väldigt stort. Där fanns många olika sorters växter på den korta biten som vi gick. Vid en hög buske flög en liten kolibri.

palmer i botaniska trädgården
blommande träd
träd i botaniska trädgården
blomma på träd

Vattenfall El Nicho

På vägen till Trinidad valde vi att besöka Vattenfallen i El Nicho. Taxin släppte av oss vid ingången till parken. Vi vandrade sakta uppåt på stigar och i trappor. Vi fick också ta oss över några broar. Det var en bit att gå innan vi kom fram till en vacker källa. I källan kunde man bada i det klara vattnet. Vi gick den lilla slingan runt det större vattenfallet och kikade på den fina utsikten innan vi tog ett svalkande dopp.

källa i El Nicho
vattenfall i El Nicho
vattenfall i El Nicho
källa El Nicho

Sammanfattning av resan till Kuba

Vi flög med Finnair från Köpenhamn till Havanna. Vi bodde 3 nätter i Havanna ( Havanna 1, Havanna 2 ) 2 nätter i Viñales (Viñales 1, Viñales 2) 1 natt i Cienfuegos, 3 nätter i Trinidad, 3 nätter på Cayo Santa Maria och 2 nätter i Varadero. På vägen mellan Trinidad och Cayo Santa Maria stannade vi till i Santa Clara. När vi skulle åka från ett boende till ett annat åkte vi med taxi colectivo. Vi bokade bilarna genom våra boenden dagen innan vi skulle åka. Om vi skulle gjort om resan idag så hade vi stannat fler nätter i Vinales och hoppat över att åka till Varadero.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: