Men oj då, vi kör visst norrut i stället för söderut. GPSn var svår att tolka och helt plötsligt körde vi åt motsatt håll. Vi var precis på väg att vända när det lägligt dök upp en restaurang framför oss. Eftersom det var hög tid för lunch stannade vi och gick in i stället för att vända. Det var nog meningen att vi skulle köra fel för vi fick en riktigt god lunch.

tuga och ett gotländskt staket
Fårögården

Fårö

Ute i vattnet vid Gamle hamn finns det många fina raukar. Vi hade tur att komma dit en lugn och solig dag. Det var få besökare och vi njöt av stillheten. En liten bit in i skogen ligger det som en gång i tiden var en gammal hamn. I hamnen har man hittat gamla fynd från medeltiden. Idag ser platsen mest ut som en liten damm.

Gamlehamns naturreserat
Gamlehamns naturreservat

Man kan följa den vackra kustvägen norrut förbi Digerhuvud och upp till Langhammarsgubben. Sträckan är full med fantastiska raukar. Vi passerade även ett mysigt litet fiskeläge, där allt var stilla eftersom det var lågsäsong.

Langhammarsgubben
rauk
Langhammars
en man sitter vid en rauk
Langhammars
raukar
Langhammars
fiskeläge
Fårö

Bungemuseet

Bungemuseet är ett utomhusmuseum som ger en känsla av att man går omkring i en Astrid Lindgrensaga. Det är ett stort område med gårdar från olika tidsåldrar. Strax utanför finns en kaffestuga med bland annat gotländsk saffranspannkaka.

hus på Bungemuseet
Bungemuseet
liten sjö på Bungemuseet
Bungemuseet
Mat- och kaffestugan vid Bungemuseet

Lergravsporten

De olika områdena med raukar har väldigt olika karaktär. Vid Lergrav finns ett område som ligger uppe på en sluttning med fin utsikt över havet.

rauk som ser ut som en port
Lergrav

När vi var på Gotland körde vi runt på både norra och södra Gotland. Vi tog båten från Oskarshamn och utgick från Visby under vår långweekend. Vi bodde på Clarion hotel Wisby som låg centralt inne i stan. När man hade gått runt en hel dag var det skönt att koppla av i deras lilla spa-avdelning.

2 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: