Är ni på Gotland? Hur länge stannar ni? Vi åker över på onsdag. Ses då??? kram. Vår gotländska vän svarade på en bild som jag hade skickat över. Det var första gången som vi var på Gotland och missade vi henne med några dagar. Retfullt, men vi kommer att åka tillbaka igen. Gotland är fantastiskt!

Kalksten och sandsten

På Gotland finns både kalksten och sandsten av god kvalité därför är många kyrkor och hus är gjorda av sten. I Burgsvik kan man få en inblick i stenindustrin.

Klintehamn

Utanför Klintehamn finns en skeppssättning. Från den kan man se Lilla Karlsö som ligger precis utanför kusten.

Burgsvik

Strax innan man kommer in till Burgsvik passerar man pensionat Grå gåsen. För de som brukar titta på TV-programmet Så mycket bättre känns säkert byggnaderna väldigt bekanta. När vi var där höll de på att förbereda inför inspelningarna till årets säsong. Om man kommer på sommaren har man möjlighet att äta där men vi fick nöja oss med att titta. Jag är säker på att det är fler än jag som längtar efter att få se årets program.


På Gotland ser man stenhus och vackra klippformationer överallt.

När vi var på Gotland körde vi runt på både norra och södra Gotland. Vi tog båten från Oskarshamn och utgick från Visby under vår långweekend. Vi bodde på Clarion hotel Wisby som låg centralt inne i stan. När man hade gått runt en hel dag var det skönt att koppla av i deras lilla spa-avdelning.

2 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: