Visby måste ha visat sig från sin bästa sida. Vilken underbar liten sagostad. Man förväntade sig nästan att det skulle dyka upp en drake i ett torn eller att vi skulle möta en riddare i nästa gränd.

Hop shed och Gotlandsbryggeriet

På Gotland finns det flera småbryggerier. Vi hade turen att få besöka två av dem när vi var på Gotland. En bit utanför Visby låg Hop shed. Vi fick en liten rundvandring i microbryggeriet och fick provsmaka det goda ölet. Jag blev särskilt förtjust i den som hade en svag ton av mango.

Gotlandsbryggeriet hade sina lokaler inne i Visby. Det var tack vare dem som vi fick möjlighet att besöka bryggerierna.

Visby är en härlig stad att bara vandra runt i. Det finns fina gränder, gott om ruiner och gamla byggnader. Man kan också besöka den botaniska trädgården.

På kvällen när solen går ner men kvällen fortfarande är ljummen är det trevligt att sitta på en uteservering och se ut över stan ner mot havet.

När vi var på Gotland körde vi runt på både norra och södra Gotland. Vi tog båten från Oskarshamn och utgick från Visby under vår långweekend. Vi bodde på Clarion hotel Wisby som låg centralt inne i stan. När man hade gått runt en hel dag var det skönt att koppla av i deras lilla spa-avdelning.

%d bloggare gillar detta: