Vad ska vi ge henne, en upplevelse eller ett smycke? Hon älskar ju smycken men en upplevelse kanske är roligare. Hon skulle fylla 50 år och vi hade svårt för att bestämma present. När vi hade letat länge och väl kom vi på det. Hon får göra sitt eget smycke, en upplevelse och ett smycke på samma gång.

På silversmideskurs i Motala

Vi valde en silversmideskurs hos Caroline Bränfeldt i Motala och var väldigt nöjda med vårt val. Caroline har lång erfarenhet i sitt yrke och var kunnig, engagerad och mycket mån om att att vi skulle bli nöjda med våra olika silverföremål.

Silversmideskurs i Motala

Motala

Motala ligger bredvid Vättern och vi valde att bo i en liten stugby nära vattnet. Vi strosade på den långa strandpromenaden och tog ett isande dopp i det kristallklara vattnet.

Isande dopp
Vätterns kristallklara vatten

Göta kanal

Motala är även känd för att vara en av kommunerna vid Göta kanal. Den brantaste slusstrappan ligger vid Borenshult, som är en stadsdel i Motala. 

slussarna vid Borenshult
kanalbåt på Göta kanal

Baltzar von Platen

En person som har varit väldigt betydelsefull för Motala är Baltzar von Platen. Han var bland annat grundare av Göta kanal och hade betydande del i Motala verkstad som gjorde slussportar till kanalen. Det sägs att han själv har valt sin gravplats vid kanalen.

kanalsimmare vid Baltzar von Platens gravplats

Stockholm-Motala

De första radiosändningarna kom från Motala. Man kan titta på den gamla sändaren om man besöker radiostationen som idag är ett museet.

radiomast vid museet i Motala

Vätternrundan

Vätternrundan är ett cykellopp för motionärer. Loppet startar och slutar i Motala och är ca 300 kilometer långt. Loppet går runt midsommar men man förstår att Vätternrundan har stor betydelse för Motala även om man kommer vid någon annan tid på året.

staty med cyklar i Motala
formklippt buske

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d