Wow! Färgen på vattnet var något av det häftigaste jag hade sett. Vi hade bara precis klivit in i receptionen för att checka in och utsikten var helt fantastisk.

Mitt sällskap var ganska skeptiska till att vi skulle bo på All-inclusive men det var bara några nätter och vi hade ett ganska intensivt program i övrigt. Ganska snabbt kom vi in i en avspänd lunk. Vi gick strandpromenader, badade, hängde på barer och styrde våra liv efter måltiderna.

barhäng
på stranden
poolbar i poolen

Att bo på all inclusive är lite annorlunda mot vad vi är vana vid. Vi lärde oss att man måste ha koll på läget. I stället för att äta i den allmänna bufférestaurangen ingick några måltider i a la carte-restauranger. Tiderna för dessa försvann dock snabbt som tusan och det fanns inte mycket kvar att välja på. Vi hittade en trevlig lunchrestaurang som man inte behövde boka. De hade däremot begränsat antal platser vilket innebar att vi tidigt satt och hängde i närheten så att vi skulle vara på plats när de öppnade.

De som var rutinerade hade tagit med termomuggar som fylldes med kalla drinkar att sippa på i solstolen på stranden.

termomuggar till kalla drinkar

På det här all inclusive hotellet fanns det gott om aktiviteter för den som var sugen på det. På en aktivitetstavla kunde man spana in vad som hände på hotellet. Om man inte tyckte det var tillräckligt fanns det även aktiviteter till extra kostnad.

aktivitetstavla

Personalen gjorde allt för att man skulle känna sig välkomna och trivas. Medan vi väntade på att få checka in erbjöds vi att gå och äta lunch i den stora bufférestaurangen. På kvällen fick man en liten show med brinnande alkohol när man bad om en kaffedrink och servitrisen på a la carte-restaurangen skojade med oss och gav oss slevar att äta efterrätten med.

brinnande alkohol till kaffedrinken
Den ”lilla” skeden

Den absolut bästa stunden var tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Då kunde man ta en härlig promenad längs stranden eller simma alldeles ensam i den lugna poolen.

morgon vid poolen

Man kan se att det gick ingen större nöd på oss under våra dagar på all inclusive.

Sammanfattning av resan till Kuba

Vi flög med Finnair från Köpenhamn till Havanna. Vi bodde 3 nätter i Havanna ( Havanna 1, Havanna 2 ) 2 nätter i Viñales (Viñales 1, Viñales 2) 1 natt i Cienfuegos, 3 nätter i Trinidad, 3 nätter på Cayo Santa Maria och 2 nätter i Varadero. På vägen mellan Trinidad och Cayo Santa Maria stannade vi till i Santa Clara. När vi skulle åka från ett boende till ett annat åkte vi med taxi colectivo. Vi bokade bilarna genom våra boenden dagen innan vi skulle åka. Om vi skulle gjort om resan idag så hade vi stannat fler nätter i Vinales och hoppat över att åka till Varadero.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: