Varje ort som vi besökt på Kuba hade verkligen sin alldeles egna stämning och känsla. Kuba likande inget annat land som vi hade besökt. Varadero var den ort som mest påminde oss om andra resmål. Men det var väldigt fint och stranden hade knistrande vit sand. Något som man sällan ser på andra turistorter som är relativt vanligt på Kuba är hönsen som glatt sprang omkring överallt, till och med på Varaderos restaurangers uteserveringar

Playa Caleta
Playa Caleta

För att vi skulle få en möjlighet att få en överblick över Varadero valde vi att följa med en hop-on-hop-off-buss längs med hela halvön. Vi passerade en massa tjusiga hotellområden, det ena pampigare än det andra. Vi åkte även förbi en fin golfbana. Det kändes inte som att det var så mycket sevärdheter utan mest ett område med olika hotell.

Hop-on-hop-off i Varadero
golfbana på Varadero

Casa del ron

Man kan ju inte åka från Kuba utan att ha kikat lite närmre på romtillverkning. Smakat på rom hade vi fått göra i en mängd olika drinkar. I Varadero stannade vi till vid Casa del ron. De hade byggt upp en liten modell över hur tillverkningen av rom gick till.  Det fanns mängder av flaskor från golv till tak och priset på Havanna Club var förmånligt. Det fanns ett tjusigt rum för provning men även vid disken kunde man få smakprov på deras produkter.

Casa del ron i Varadero
provsmakning på Casa del ron

Al Capone House

Innan det var dags att lämna Kuba hann vi besöka Al Capones hus i Varadero. Det sägs att Al använde huset för smuggling och att han inte egentligen aldrig bodde där. Idag är det en restaurang med en del maträtter med namn som har anknytning till Al.

Al Capones hus
Al Capones bil?

Sammanfattning av resan till Kuba

Vi flög med Finnair från Köpenhamn till Havanna. Vi bodde 3 nätter i Havanna ( Havanna 1, Havanna 2 ) 2 nätter i Viñales (Viñales 1, Viñales 2) 1 natt i Cienfuegos, 3 nätter i Trinidad, 3 nätter på Cayo Santa Maria och 2 nätter i Varadero. På vägen mellan Trinidad och Cayo Santa Maria stannade vi till i Santa Clara. När vi skulle åka från ett boende till ett annat åkte vi med taxi colectivo. Vi bokade bilarna genom våra boenden dagen innan vi skulle åka. Om vi skulle gjort om resan idag så hade vi stannat fler nätter i Vinales och hoppat över att åka till Varadero.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: