Skulle ni vilja ha en drink före maten? Kyparen kom framtill oss där vi satt djupt nedsjunkna i de mjuka fåtöljerna och tittade på landskapet som passerade förbi utanför fönstret. De hade redan försett oss med vatten och gjorde allt för att vi skulle få en behaglig resa.

Perurail Titicaca

Perurail Titicaca

Vi kunde inte tänka oss ett bättre sätt att förflytta oss till Titicaca-sjön än att åka med detta fantastiska tåg. Tåget var gjort för att behaga resenärerna. Den 10 timmars långa resan mellan Cusco och Puno var en upplevelse i sig och ombord fanns allt man kunde önska sig.

Perurail Titicaca

I tåget fanns en bar och en vagn med panoramafönster. Längst bak var det som en liten öppen balkong där man kunde stå och känna den friska luften och ta fotografier över det fina landskapet.

Perurail Titicaca

Vi blev serverade flera måltider ombord. Hade vi inte ätit frukostbuffé precis innan vi åkte kunde vi även ätit frukost på tåget. Maten var fantastisk. Till lunch fick vi en underbart god trerätters med vin till maten. Vi erbjöds drink i baren, fick kaffe med chokladpraliner och små snittar snittar innan vi steg av i Puno. Hela resan kunde vi sitta i våra sköna fåtöljer och bli serverade på vita dukar.

Förrätt på Perurail

Att resa med tåg på det här sättet är nästan som att sitta i en skön biosalong och titta på en naturfilm. Vi passerade Anderna, såg stora flockar med alpackor och en liten sjö med flamingo.

Strax utanför Cusco
På väg från Cusco till Titicaca
Alpackor vid Anderna

Ibland kunde man se att vädret var strålande fint på ena sidan av tåget samtidigt som molnen tornade upp sig och blixtarna lös upp himlen på andra sidan.

På väg mot Juliaca

Tåget gjorde några korta stopp på vägen. Vid ett stopp var det försäljning av saker tillverkade av alpackagarn. Försäljarna var alldeles för påflugna för mig men mitt ressällskap köpte en väldigt fin pläd till ett bra pris.

På väg mellan Cusco och Titicaca

Inne i Juliaca körde tåget rakt igenom en gigantisk marknad. Det verkade finnas precis allting att köpa där. Stånden var galet nära rälsen. Hade jag stuckit ut armen hade jag kunnat klappa människorna på huvudet när vi passerade. Som tur är körde tåget föredömligt långsamt och folket verkade vara vana vid att tåget passerade.

Marknad i Juliaca

För de som ville fanns det underhållning ombord. Det var klädvisning, musik och dans. Man kunde även få lära sig hur man gör en fin piscosour. Vi valda att koppla av och njuta av den goda maten och fina utsikten. Tågresan var en minnesvärd upplevelse som jag är glad att vi valde att göra.

Perurail Titicaca

Sammanfattning av resan till Peru

Vi bokade en resa till Sydamerika genom Inca-tours i Malmö. Vår första etapp på resan var Peru. Vi landade i Lima och sov två nätter där innan vi fortsatte till Cusco. I Cusco hade vi tre nätter totalt på samma hotell (två före heliga dalen och en efter). På vägen från Cusco till Machu Picchu stannade vi en natt i heliga dalen. Efter vår sista natt i Cusco fortsatte vi med en av världens vackraste tågresor till Puno vid Titicaca-sjön. De två nätterna där blev våra sista i Peru innan vi fortsatte vidare till Chile.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: