Har ni varit uppe i takbaren på ert hotell? frågade vår utflyktsguide. Jag tycker absolut att ni ska gå dit. Man kan sitta och ta en drink och titta på solnedgången. Man kan se Brasilien, Paraguay och Argentina på samma gång. Floden delar sig och det är ett land på var sida av floden.

Tre riken möts i SydAmerika
Drink i takbaren vid tre-riks-möte
Argentina, Brasilien och Paraguay på var sida om floden

Iguazufallen den argentinska sidan

För att komma till djävulsfallet fick vi ta ett tåg rakt in i den subtropiska skogen. Man hade kunnat gå sträckan men det gick fortare att ta tåget.

Det första vi såg när vi steg av tåget var inte vattenfall. Det var små näsbjörnar. Alla ville stanna och fotografera dessa små underbara djur. Innan dagen var slut tyckte inte alla att de var lika underbara längre. De var luriga och sugna små rackare. De knyckte en hel paket med kex från en familj.

Näsbjörn vid Iguazufallen
Mamma-näsbjörn och hennes ungar

Devil’s throat

Ett av de häftigaste fallen vid Iguazú är utan tvekan Devil’s throat. Vi gick på långa gångbroar över floden för att komma dit. Man kunde se på långt håll att det var något längre fram. Ovanför trädtopparna såg det ut som luftig rök. Det var vatten som stänkte upp som ett stort moln. I den soliga hettan var det bara svalkande och skönt att få en liten dusch.

”Moln” från vattenfallet
Devil’s throat
Iguazufallen

Promenadstråk vid Iguazufallen

Vi var en heldag vid fallen på den argentinska sidan och det behövdes. Vi nöjt av promenaderna och utsikten men vi hade ändå ett ganska bra tempo. Vi gick tre olika promenadstråk.

Iguazufallen
Iguazufallen

Vi gick genom skogen på fina stigar och gångbroar och såg många näsbjörnar och en del andra djur också. En vacker liten fjäril tog rygg på oss.

En fjäril vid Iguazufallen
Gam?

Efter lunch var det dags att åka båt och se fallen från vattnet. För att komma till båtarna fick vi åka på lastbilsflak genom skogen. Under hela resan berättade guider om fallen och skogen vi passerade.

På flak genom skogen vid Iguazufallen

En av höjdpunkterna för många var när båtarna körde in i vattenfallen och duschade passagerarna. De delade ut vattentäta säckar till alla. Där stoppade vi allt ömtåligt. Till och med skor och strumpor åkte när i säcken och tur var det. Det fanns inte en torr fläck på kroppen när vi lämnade båten.

Snart åker båten in i fallen

Efter en hel dags upplevelser var det skönt att krypa ner i den varma sittvänliga poolen med en drink i handen.

Amerian Portal del Iguazú hotels pool

Iguazufallenbrasilianska sidan

Utflykten till den brasilianska sidan var bara en halvdagstur. En del hade med sina resväskor och stannade vid flygplatsen på hemvägen. De slapp därmed att passera passkontrollen två gånger. Det var smart för den mesta tiden under dagen gick till passkontroll och tull på båda sidor. Promenaden tog bara ca en timme att gå.

Devil’s throat från brasilianska sidan

Från den brasilianska sidan kunde man se båtarna när de körde in n i vattenfallen. Dånet från fallen överröstade glädjetjuten.

Båt på väg in i ett fall vid Iguazu

Även den här dagen såg vi en del djur. En fågel tittade på fallen, en liten apa klättrade i ett träd och en ödla passerade gångvägen.

En fågel betraktar Iguazufallen
Ödla vid Iguazufallen
En lite apa i ett träd vid Iguazu

Förutom vi och djuren var det en hel det andra som ville titta på vattenfallen och det kan man förstå för det var ett fantastiskt område.

Besökare vid Iguazufallen

Sammanfattning av vår resa i Argentina

Vi kom med buss från Chile till Mendoza genom Anderna. I Mendoza bodde vi i tre nätter innan vi fortsatte till Buenos Aires. Inne i Buenos Aires sov vi tre nätter och den fjärde natten sov vi över på Estancia El Umbo på Pampas. Den sista etappen på vår vistelse i Argentina var vid Iguazu-fallen där vi stannade tre nätter innan vi fortsatte till Brasilien. Mer om mat och dryck i Argentina kan man läsa här. Vi skulle gärna åka tillbaka till Argentina och besöka fler vingårdar.

4 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: