Skulle ni vilja ha något att dricka? Det var en av flickorna på gården som kom till oss där vi satt på altanen i den lummiga trädgården. Vi var först av dagens besökare och hade precis checkat in på vårt rum på Estancia El Umbo. Vi tackade ja till lite öl till vår empanada.

Estancia El Umbo

Det fanns gott om djur på gården. De hade 350 kor och 67 hästar. I den stora trädgården fanns det dessutom gott om gårdshundar som gärna ville bli klappade och få några godbitar. Vilda papegojor flög från träd till träd.

vild papegoja i trädgården

Asado

Lunchen dukades upp i trädgården. På borden stod deras eget vin. Vi slog oss ner och försåg oss av salladerna. Vi blev serverade hemgjord choritzo och blodkorv. Vi åt. De serverade en underbar kyckling. Vi åt. De serverade jättegott fläskkött. Vi åt och det var nu vi började förstå att vi blev serverade en riktigt fin asado, en argentinsk BBQ. Vi insåg vårt misstag att dricka öl före maten och att ha ätit ordentligt av salladen. Det saftiga nötköttet serverades och vi kunde inte motstå. Det ena fatet efter det andra passerade och vi blev proppmätta.

uppdukat för asado
paltkoma efter maten

Att servera en asado innebär mycket arbete under många timmar. Tidigt på morgonen börjar man elda för att få en fin glödbädd att grilla köttet på.

Förberedelser inför asado
grillhus

Aktiviteter

På gården hade man ordnat lite olika aktiviteter. De spelade och dansade. De som ville kunde delta i dansen efter uppvisningen.

gitarrist på estancia El Umbo
dansuppvisning på estancia El Umbo

På gården var det väldigt nära till hästarna. Det fanns möjlighet att rida eller åka häst och vagn. De hade också en väldigt fin uppvisning med hästar. Det var en lugn och fin aktivitet som ackompanjerades av gitarristen.

hästuppvisning på estancia El Umbo
hästuppvisning på estancia El Umbo

Ridtur på Pampas

När de flesta besökarna hade lämnat gården fick vi som skulle övernatta där möjlighet att rida ut på Pampas. Hästarna var väldigt vana vid ovana ryttare så de följde varandra trots att vi red ute på öppna fält. De som var vana ryttare fick en egen ridtur där de galopperade tillsammans. Jag var glad för att hästen höll sig lugn och följde mina klumpiga försök till manövrering. Till skillnad mot besökarna som red under dagen var vår runda betydligt mycket friare och längre. Det var en härlig känsla.

ridtur på Pampas
Ridtur på Pampas

Klockan klämtade och vi förstod signalen. Maten var uppdukad igen. Eftersom det var en väldigt fin kväll kunde vi sitta utomhus även på kvällen. Värden gick runt bland borden och småpratade med oss. Maten var vällagad och mycket god.

snart är det middag i skymningen på El Umbo
Trerätters på El Umbo

Nöjda med vår dag på gården somnade vi ovaggade. Efter frukost var det dags att tacka för oss och åka vidare till nästa ställe.

frukostrummet på El Umbo

Sammanfattning av resan till Argentina

Vi kom med buss från Chile till Mendoza genom Anderna. I Mendoza bodde vi i tre nätter innan vi fortsatte till Buenos Aires. Inne i Buenos Aires sov vi tre nätter och den fjärde natten sov vi över på Estancia El Umbo på Pampas. Den sista etappen på vår vistelse i Argentina var vid Iguazu-fallen där vi stannade tre nätter innan vi fortsatte till Brasilien. Mer om mat och dryck i Argentina kan man läsa här. Vi skulle gärna åka tillbaka till Argentina och besöka fler vingårdar.

2 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: