”Var man än är i Rio ser man hur han blickar ut över staden.” Kvinnan i taxin småpratade med oss. ”Han har ett vänligt uttryck i ansiktet”, fortsatte hon, ”och har öppna armar för att visa sin kärlek för folket.” Det är en stor stad men var vi än befann oss så fanns han där. Som svensk kände man sig lite stolt när man fick veta att betongen i fundamentet kommer från Limhamn i Malmö. Ytskiktet på statyn är gjort av täljsten.

Cristo Redentor

För att komma upp på det höga berg som statyn är placerad på finns det ett tåg som man kan åka med. Resan går bitvis ganska brant upp. Det tog ca 25 minuter innan vi kom fram till slutstationen. Lite oväntat åkte vi även genom ett stort skogsområde med enorma hängande jack-frukter.

Det bästa med Kristusstatyn, tyckte jag, ändå var den fantastiska utsikten över Rio de Janeiro. Ett fotografi är aldrig samma sak som upplevelsen men man kan ändå få en föreställning om att vyn var väldigt tjusig.

vy över Rio de Janeiro
utsikt över Rio de Janeiro

Som på alla andra kända platser var vi inte ensamma om att besöka Kristusstatyn. Jag blev lite full i skratt när jag tittade på mina bilder och tänkte att besökarna såg ut lite som självupptagna och förvirrade lärjungar. Lärjungar som har en hel del kvar att lära.

lärjungar?
alla vill ta en selfie med Jesus

Den som tröttnat på att trängas med de andra besökarna och söker en plats för eftertanke kan gå in i det lilla kapellet på fundamentets baksida.

Sammanfattning av resan i Brasilien

Vi avslutade vår stora Sydamerikaresa med en visit i Brasilien. Vi kom från Argentina till Iguazu-fallen på brasilianska sidan. Efter Iguazu åkte vi till Rio (Kristus-statyn, Sockertoppen), där vi stannade i tre nätter innan vi flög till Köpenhamn via Amsterdam. Brasilien är ett stort land med många spännande platser att utforska. Vi kan absolut tänka oss att åka tillbaka dit igen.

1 kommentar

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: