Vad hade jag gett mig in i? Jag som båda har lite höjdskräck och cellskräck. Ska jag åka högt upp i luften medan jag trängs med en massa människor i en liten vagn? Tydligen skulle jag det. Detta ville jag absolut inte missa och då är det bara att bita ihop. Det är verkligen inget som jag ångrar. Jag var fullt upptagen med att ta foton, filma och beundra den vackra utsikten.

Sockertoppens linbana

Linbanan upp till Sockertoppen är egentligen uppdelad på två olika linbanor. På vägen upp gick vi en liten promenad mellan de olika linbanorna. På den korta sträckan fick vi se båda jack-frukter, orkideer och en liten cikada.

Lite tekniskt strul gjorde att det tog lite tid innan vi kom iväg med den andra vagnen. Som tur var var det inget strul med linbanan utan bara maskinen som registrerade våra biljetter.

linbana på väg upp mot Sockertoppen

Väl uppe på toppen hade vi gott om tid på oss att njuta av den fantastiska utsikten. Det var verkligen en mäktig plats att vara på. Vi kunde se Capacabana-stranden men vårt hotell skymdes av bergskullarna.

vy mot Copacabana från Sockertoppen
utsikt från Sockertoppen

När vi hade åkt halva vägen tillbaka igen gick vi en annan väg än när vi gick upp. Även här var utsikten väldigt fin. Vi kom vi lite närmre Kristus-statyn så vi kunde se den lite tydligare. Ibland var det dock svårt att se den eftersom den hade svepts in i molnen en liten stund.

Man kunde även se hur de gamla vagnarna till linbanan såg ut. Jag är väldigt tacksam för att de var utbytta till de nya nu när jag skulle åka.

Sockertoppens gamla linbanevagn

Sammanfattning av resan i Brasilien

Vi avslutade vår stora Sydamerikaresa med en visit i Brasilien. Vi kom från Argentina till Iguazu-fallen på brasilianska sidan. Efter Iguazu åkte vi till Rio (Kristus-statyn, Sockertoppen), där vi stannade i tre nätter innan vi flög till Köpenhamn via Amsterdam. Brasilien är ett stort land med många spännande platser att utforska. Vi kan absolut tänka oss att åka tillbaka dit igen.

3 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d