Dagens avsnitt handlar om Jordanien. Jag var där senaste gången 2011 så det är ett tag sedan nu. Vi gillade maten och de vänliga människorna. Det finns mycket att uppleva och ett av de sju nya underverken, Petra, ligger där. Jordanien har fantastiskt klart vatten. Deras smala kustremsa mot Röda havet har fantastiskt snorkelvatten. Man behöver bara ta några steg ut i vattnet så är det som att simma runt i ett akvarium.

Snorkling i Röda havet vid Jordaniens kust

Om man är sugen på mer upplevelser med vatten kan man hyra en taxi över en dag och åka till Döda havet. Vattnet glimmar av saltkristaller och man flyter som en kork. När man försöker simma flyter benen upp och man sprattlar i luften. Trots att vattnet är så salt känns det mjukt och lent.

På simtur i Döda havet

Om man vill ha fler upplevelser med vatten kan man åka till varma källor. Det finns ett naturligt varmt vattenfall. Om man ställer sig under det får man en behaglig het dusch. Man kan också prova en naturlig bastu och olika heta bad.

Heta källor i Jordanien

3 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: