För exakt ett år sedan var vi i Cusco, en stad som ligger på väldigt hög höjd. Vi rörde oss långsamt framåt. Benen kändes som bly och andningen var tung i den tunna luften. Vi satte oss ner på en stentrappa. De inhemska ungdomarna skuttade energiskt runt som gaseller i en virvlande dans.

Cusco

Vi trodde nog att vi bara skulle vara i Cusco för att anpassa oss till den tunna luften men där hade vi fel. Cusco hade mycket att erbjuda och vi hann uppleva en hel del innan det var dags att fortsätta vår resa. Vi fick en rejäl inblick i inka-folkets liv. Det fanns gott om gamla tempel som hade stor betydelse för folket under deras storhetstid. Fortfarande lägger många peruaner offergåvor där. Vi kunde hitta färska cocablad gömda på offerplatserna.

Kristusstatyn vakar över Cusco

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: