När jag sammanfattar våra resor 2020 kan jag se att vi fick en hel del fantastiska upplevelser trots att vi bara hann resa i början av året. Vintern 2019-2020 var vi på en fantastisk resa i Sydamerika.

Den 1 januari hade vi kommit till Buenos Aires. Vi hann med en stadsrundtur och en tango-show förutom egna promenader i den gröna staden innan vi åkte vidare till Pampas slätter.

Vi red över Pampas slätter, åt fantastik asado och sov gott på gården. innan vi åkte vidare till Iguazufallen.

Vi besökte Iguazufallen på både argentinska och brasilianska sidan. Vi upplevde fallen både uppifrån, nerifrån och åkte rakt in i fallen med båten. Sen begav vi oss till Rio de Janeiro.

I Rio besökte vi ett av de sju nya underverken, Kristusstatyn. Vi beundrade också den fantastiska utsikten från sockertoppen och såg en salsa-show. Vi bodde precis vid Copacabana-stranden och badade i det ljuvligt varma vattnet innan vi åkte tillbaka till Sverige.

I februari åkte vi Stockholm och såg Så som i himlen på Oscarsteatern. Vi hann också med en ölprovning på Nya Carnegie-bryggeriet.

Vi hade tänkt fira vår bröllopsdag på Ästad vingård men valde att ställa in det. Vi hade även bokat en resa med barn och barnbarn till Kap Verde och ett nytt teaterbesök i Stockholm. Allt detta blev avbokat eller framflyttat. Men man kan göra fina saker på hemmaplan också.

Om jag sammanfattar resorna 2020 så besökte vi tre huvudstäder, ett av de sju nya underverken, ett av de sju naturliga underverken, åkt en av världens mest kända linbanor, varit på andra sidan om ekvatorn, och upplevt två nya länder. Det låter som ett ganska bra år trots allt.

4 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: