Det är inte bara resor utomlands som räknas har jag märkt. När jag tittar tillbaka på året som har gått så ser jag att det är fullt av upplevelser. Jag måste erkänna att jag har sneglat en del på utomlandsresor men sen har vi stannat i Sverige till sist ändå.

Borta bra, hemma också bra

Januari

I januari åkte vi på en dagsutflykt till naturreservatet Höga sand och gick en runda i skogen bland sanddynerna. Efter det åkte vi till Kristianopel. Vi hade med oss en picknickkorg och satte oss och tittade på sälarna som simmade i havet precis utan för muren. Vem hade kunnat ana att detta skulle fungera i januari? Inte jag i alla fall.

Höga sand
Kristianopel

Februari

I februari startade vi vår matresa. Vi drog ett land och vem av oss som skulle ansvara för middagen. Sedan planerades maträtter och drycker från temalandet och vi hjälptes åt att laga maten. Vi försökte även dekorera bordet eller klä oss med något som hade anknytning till landet. Det blev många spännande rätter som vi aldrig skulle kommit på att laga annars. Så om vi inte kunde komma till landet så fick landet komma till oss. Vill du läsa mer om detta, klicka här.

Mat från andra länder

Mars

I mars fick det bli en digital resa till dottern i Stockholm. Vi hade skickat ett paket till Stockholm som vi aldrig trodde skulle komma fram. Paketet gjorde många resor inom Sverige innan det äntligen lyckades komma rätt. I paketet fanns ett ölprovnings-kit med inspiration från Systembolagets hemsida. Tillsammans hade vi en lyckad ölprovning med hjälp av ett videosamtal. Vi provade också på att importera avokado, apelsiner och citroner själv från Spanien. Det smakade utomlands på ett fint sätt.

Beställt från Spanien

April

Vi bokade en helg på Eriksberg vilt & natur utanför Karlshamn. Under ofantligt många år har vi passerat detta fina ställe utan att besöka det. Hade vi vetat vilken skatt det var så hade vi åkt dit för länge sedan. Vi tittade på djuren, åt god mat, drack gott vin och badade i deras varma bad. Vi kommer garanterat att åka tillbaka dit igen och då kanske vi passar på att åka dit när de röda näckrosorna blommar. Vill du läsa mer, klicka här.

Morgonpromenad på Eriksberg

Maj

Västkusten kan vara fantastiskt. Vi var rädda för att vädret skulle bli dåligt och vi spanade in väderleksrapporten konstant. Det blev en otrolig långhelg med Fjällbacka som utgångspunkt. Vädergudarna var på vår sida och som vanligt när jag ligger bakom planeringen så hände det en hel del under våra dagar där. Vi plockade ostron, besökte Väderöarna, gick i Camilla Läckbergs fotspår, tittade på hällristningar, åt Sveriges godaste räkmacka och mycket mera. Vill du läsa mer om ostronplockning, klicka här. Vill du läsa mer om Väderöarna, klicka här.

Fjällbacka
Väderöarna
Tanums hällristningar

Juni

I juni blev det bara resor till stugan men där ordnade vi en trevlig vinprovning, firade midsommar, badade i sjön, njöt av sol och värme, fiskade och spelade bosseln.

Vinprovning
Svensk sommarkväll

Juli

Har man barn eller barnbarn är Astrid Lindgrens värld i Vimmerby ett måste. Eftersom vi har turen att ha tre barnbarn och vänner i Vimmerby var detta ett givet utflyktsmål för oss. Området är stort och man kan omöjligt hinna med allt på en dag. Skådespelarna är riktigt skickliga och miljöerna är otroligt fina. Ett besök på Öland och lite runda till Hönsalottas luffarmuseum vid Bodas glasbruk hann vi också med.

Astrid Lindgrens värld
Astrid Lindgrens värld
Gråborg på Öland
Hönsalottas luffarmuseum

Augusti

Och så äntligen kom jag till Ästad! Vi hade länge spanat in Ästad och precis när pandemin började 2020 hade vi bokat ett besök som vi snopet nog fick avboka igen. Vingårdsvandring, vinprovning, spa och god mat, vad mer kan man önska sig. Vi hade också en konstfest där alla fick släppa loss sin skaparlust.

Ästad vingård och spa
Vinprovning på Ästad

September

Ett teaterbesök inklusive middag i Slottsrestaurangen på Kalmar slott blev det i september. Vi hade även en trevlig helg hos vänner i Växjö då vi bland annat tog en mycket trevlig lunch på Joels ost och vin.

Kalmar slott
Joels ost och vin

Oktober

Helsingborg, äntligen blev min resa till Helsingborg av. Vi tog även en liten tur över till Danmark. I Helsingör strosade vi till torget och åt smörrebröd, drack öl och snaps innan det var dags att återvända till Sverige för att gå på lakritsprovning på Lakritsfabriken i Helsingborg. Vi umgicks med goda vänner och åt gott. Det var första gången som jag smakade wagyu-biff.

Smörrebröd i Helsingör
Lakritsprovning på Lakritsfabriken

November

Vi hade bokat om och bokat om vårt teaterbesök i Stockholm. Äntligen skulle den bli av, trodde vi. Men ack nej, skådespelarna var sjuka så föreställningen som vi skulle gå på var inställd. Men vi åkt till Stockholm ändå. En trevlig vinprovning och prova VR-spel, blev det istället. Vi träffade släkt och vänner och hade trevligt tillsammans även om teatern var inställd.

VR-spel
Jämföra olika druvors karaktärer

December

December har inte mycket att skryta med när det gäller resor. Det mest spännande var nog när barnbarnen fick åka traktor i skogen på vår årliga julgranshuggning. Vi fick också en härlig promenad ute på isen på sjön vid stugan och så hade vi många trevliga stunder med släkt och vänner.

Julgranshuggning med traktorfärd
Vinterpromenad på isen

1 kommentar

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: