Polisstationen i Tanumshede, kan det verkligen vara en turistattraktion? Om man har läst Fjällbackaserien så kan det nog vara det. Det är ju där som Patrik Hedström jobbar och en stor del av handlingen utspelar sig. Annars är nog Tanumshede mer känt för sina Hällristningar.

Hällristningar i Tanumshede

Hällristningsområde Tanum

Hällristningarna i Tanumshede är verkligen imponerande. Området finns med på UNESCOs världsarvslista sedan 1994. Enligt Riksantikvarieämbetets hemsida består området av mer än 350 variationsrika grupper av ristningar från bronsåldern. Vi gick en promenad i området och såg endast en liten bråkdel av allt som finns där.

Vitlyckehällen i Tanum
Hällristningen Brudparet

Grebbestad

Fisk och skaldjur är nog bland det första man tänker på när det gäller Grebbestad. Det är en mysig liten ort vid havet. Man kan äta god mat och det finns ett stort utbud av aktiviteter kopplat till fisk, skaldjur och hav. Även kulturen blomstrar i denna lilla ort.

Grebbestad

Formilera

Redan när man kom in i trädgården blev man glad. Det första man la märke till var en stor färgglad knäppgök. Keramikkonstnären Lotta Fagrell skapar med både ord och keramik. Vi log och skrattade under vårt besök och självklart ville vi med oss några goa gubbar hem.

En knäppgök i trädgården hos Lotta Fagrell
Goa gubbar från Formilera

Telegrafen

I den gamla telegrafstationen finns en restaurang. Både inredning och mat har lokal förankring. Vi blev nyfikna på att gå dit efter att ha läst alla positiva recensioner om maten och vi blev inte besvikna.

Restaurang Telegrafen i Grebbestad

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: