1. Rökeri

Bornholm är en väldigt trevlig sommarö. I varje liten by finns ett rökeri. Om man vill smaka många olika maträtter på kort tid kan man besöka Nordbornholms rökeri i Alinge. Deras buffé innehöll det mesta ett rökeri kan erbjuda.

Nordbornholms røgeri

På vår cykelutflykt gjorde vi ett ölstopp vid Hasle rökeri. Där provade jag Sol över Gudhjem, som är en specialité på Bornholm.

Sol över Gudhjem

2. Öl

Överallt på Bornholm kan man få en god och svalkande öl. Vi hittade ett litet bryggeri i Svaneke där vi passade på att ta en ölprovarbricka som innehöll en lakritsöl.

3. Smörrebröd

Smörrebröd känns som ett måste när man är i Danmark. Här tog jag en med leverpastej och en med fläskestek. Eftersom jag hade chaufför kunde jag även ta en öl och en lille en.

Smörrebröd i Gudhjem

4. Lakrits

I Svaneke hittar man Lakrids by Bülow. Vi provsmakade lite olika sorter och avslutade besöket med en lakridsmjukglass

5. Glass

Mjukglassen i Danmark är extra god. Den som vill piffa till glassen lite extra kan välja att toppa den med något som de kallar guf. Jag tog en kaffe med glass och guf. En riktig godsak, måste jag säga

Kaffe med glass och guf

6. Vin

Vi hittade en liten vingård, Lille Gadegård, i Aakirkeby. Vi tog en vinprovning och hade en trevlig upplevelse även om vinet kanske inte tillhör det bästa vi druckit.

Vingård i Aakirkeby på Bornholm
Vinprovning på Bornholm

7. Stjerneskud

På en restaurang vid hamnen i Svaneke serverade de en fantastisk Stjerneskud. Denna otroliga skapelse räknas som ett smörrebröd.

Stjerneskud i Svaneke

8. Råbiff med röda vinbär

Av en slump hamnade vi på restaurang och vinbar Razapaz i Rønne, som visade sig vara en riktigt höjdare. Där fick vi en meny med högklassiga maträtter och goda viner. Jag är väldigt glad för att jag valde en meny med råbiff. Till råbiffen serverades röda vinbär och en god örtsås.

Råbiff på restaurang Râzapâs i Rønne

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: