Nytt år – nya mål. Det ska bli spännande att se vad 2022 har att erbjuda. Än så länge har jag inte så många planer. Jag avvaktar lite och ser hur allt utvecklar sig. Jag drömmer om att åka utomlands men än så länge planerar jag bara för aktiviteter i Sverige.

Ishotellet i Jukkasjärvi, ett av de svenska underverken

Att besöka ishotellet i Jukkasjärvi har länge stått på min önskelista. Nu har jag bokat en långhelg full med aktiviteter där uppe. Jag har aldrig varit så långt norrut förut så det känns väldigt spännande. Vi vill helst se renar, åka hundspann, lära oss skulptera i is och se norrsken på vår resa.

Spökvandring

På vår resa till Stockholm kommer vi att gå en Spökvandring i gamla stan. Det låter spännande och jag som är så lättskrämd tycker att det låter lite småläskigt. Om jag blir skrämd kommer de andra också att bli skrämda. Jag har den effekten på folk.

Familjeresa

Det hade varit trevligt att få åka bort tillsammans med barn och barnbarn under 2022. I dagsläget har jag bokat en stuga i Sverige åt oss alla. Den ligger precis vid en sjö och har en bastu. En utomlandsresa får bli längre fram om det känns okej.

Jag drömmer om att åka ….

  • Tillbaka till Champagne. Vi hann inte med allt som vi ville göra och åker gärna tillbaka dit för att uppleva mer.
  • Jag har sneglat mycket på Grekland den senaste tiden. En familjeresa till någon grekisk ö hade varit underbar.
  • Besöka Amsterdam på våren.
  • Till Neapel och Pompeji.
  • Jag har börjat skissa lite på en resa till Granada. En av böckerna om de sju systrarna handlar om flamenco-dansare och Sacromonte. Det hade varit kul att besöka någon av grottorna där och titta på lite flamenco. Kanske man kan kombinera en resa med Sevilla också.
  • Tillbaka till Peru. Då vill jag vandra till Rainbow mountain, flyga över Nazcalinjerna och åka på djungeltur i Amazonas.
  • Till Bolivia och bo på salthotellet vid saltsjön Uyuni, titta på flamingo vid lagun Colorada och månlandskapet i La Paz
  • Till Galapagosöarna och fotografera alla djuren, särskilt pingvinerna. Jag tror jag har minst 100 bilder på sjölejonen som vi såg i Chile.
  • Till kinesiska muren och Taj Mahal, de sju underverken som jag har kvar att besöka. Men det får nog dröja ett tag.
%d bloggare gillar detta: