Nytt år – nya mål. Det ska bli spännande att se vad 2021 har att erbjuda. Jag har börjat se framåt igen och tänker i första hand på vad jag skulle vilja uppleva i Sverige. Sen drömmer jag lite om att åka utomlands också men när det blir läge igen är svårt att säga än.

Eriksbergs viltsafari

Det blev en spontanresa till Eriksberg. Inget kunde ju passa bättre än att åka till Eriksberg på viltsafari för att fira att man klarat teorin till jägarexamen. Och vilken helg det blev!

Ostronplockning

Ostronplockning på Kalvö har det också blivit under en härlig långhelg i Fjällbacka i maj. Vi hann även med Väderöarna och hällristningarna i Tanum. Mer om allt detta kommer på bloggen.

Ästad vingård och spa

Ästad vingård och spa är något som står högt på min önskelista. Vi hade bokat en upplevelse där 2020 som blev avbokad men nu har vi bokat igen och hoppas att vi lyckats bättre den här gången. Vi har tänkt oss att det ska bli rundvandring på vingården, vinprovning, spa och mys. Det ser så vackert ut på bilderna och vänner till oss har rekommenderat det så det kan säkert bli fantastiskt.

Teaterresa till Stockholm

Vi hade bokat ett teaterbesök på Oscarsteatern. Men även hösten Rainman blev avbokat för vår del. Nu får vi försöka boka om det till något annat igen.

Ishotellet i Jukkasjärvi, ett av de svenska underverken

Att besöka ishotellet i Jukkasjärvi har länge stått på min önskelista. Jag skulle vilja vara i Jukkasjärvi under vinterhalvåret och förhoppningsvis se norrsken. Förhoppningsvis kommer det att bli av vintern 21/22. Vi vill helst se renar, åka hundspann, lära oss skulptera i is också när vi är där.

Familjeresa

Det hade varit trevligt att få åka bort tillsammans med barn och barnbarn under 2021. Just nu känns det inte särskilt realistiskt, tyvärr.

Jag drömmer om att åka ….

  • Tillbaka till Champagne. Vi hann inte med allt som vi ville göra och åker gärna tillbaka dit för att uppleva mer.
  • Besöka Amsterdam på våren.
  • Till Neapel och Pompeji.
  • Jag har börjat skissa lite på en resa till Granada. En av böckerna om de sju systrarna handlar om flamenco-dansare och Sacromonte. Det hade varit kul att besöka någon av grottorna där och titta på lite flamenco. Kanske man kan kombinera en resa med Sevilla också.
  • Tillbaka till Peru. Då vill jag vandra till Rainbow mountain, flyga över Nazcalinjerna och åka på djungeltur i Amazonas.
  • Till Bolivia och bo på salthotellet vid saltsjön Uyuni, titta på flamingo vid lagun Colorada och månlandskapet i La Paz
  • Till Galapagosöarna och fotografera alla djuren, särskilt pingvinerna. Jag tror jag har minst 100 bilder på sjölejonen som vi såg i Chile.
  • Till kinesiska muren och Taj Mahal, de sju underverken som jag har kvar att besöka. Men det får nog dröja ett tag, åtminstone att åka till Kina.
%d bloggare gillar detta: