Nytt år – nya mål. Det ska bli spännande att se vad 2021 har att erbjuda. Jag har börjat se framåt igen och tänker i första hand på vad jag skulle vilja uppleva i Sverige. Sen drömmer jag lite om att åka utomlands också men när det blir läge igen är svårt att säga än.

Ishotellet i Jukkasjärvi, ett av de svenska underverken

Att besöka ishotellet i Jukkasjärvi har länge stått på min önskelista. Jag hade hoppats på att göra det i januari men det är inte så troligt. Jag skulle vilja vara i Jukkasjärvi under vinterhalvåret och förhoppningsvis se norrsken. Om vi inte åker före april så väntar jag nog till nästa vinter. Vi vill helst se renar, åka hundspann, lära oss skulptera i is också när vi är där.

Ostronsafari

Jag är i full gång med att boka in ostronplockning i vår. Jag kollade runt lite och tyckte att det verkade finnas mycket att göra i Fjällbacka. Så det blir en långhelg i Fjällbacka i maj om allt blir som vi tänkt. Vi har även tittat på Väderöarna, Linmuseet, mordvandring och hällristningarna i Tanum.

Ästad vingård och spa

Ästad vingård och spa är något som står högt på min önskelista. Vi hade bokat en upplevelse där 2020 som blev avbokad så under 2021 hoppas vi på att det ska bli av. Vi har tänkt oss att det ska bli rundvandring på vingården, bubbel, vinprovning, spa och mys. Det ser så vackert ut på bilderna och vänner till oss har rekommenderat det så det kan säkert bli fantastiskt.

Teaterresa till Stockholm

Vi har bokat ett teaterbesök på Oscarsteatern. Till hösten 2021 blir det Rainman. Något mer att göra när vi är i storstan blir det säkert också.

Familjeresa

Det hade varit trevligt att få åka bort tillsammans med barn och barnbarn under 2021. Vilket resmål det blir är svårt att säga men när vi åker allihopa skulle det vara smidigt om det var all inklusive.

Jag drömmer om att åka ….

  • Tillbaka till Champagne. Vi hann inte med allt som vi ville göra och åker gärna tillbaka dit för att uppleva mer.
  • Besöka Amsterdam på våren.
  • Till Neapel och Pompeji.
  • Jag har börjat skissa lite på en resa till Granada. En av böckerna om de sju systrarna handlar om flamenco-dansare och Sacromonte. Det hade varit kul att besöka någon av grottorna där och titta på lite flamenco. Kanske man kan kombinera en resa med Sevilla också.
  • Tillbaka till Peru. Då vill jag vandra till Rainbow mountain, flyga över Nazcalinjerna och åka på djungeltur i Amazonas.
  • Till Bolivia och bo på salthotellet vid saltsjön Uyuni, titta på flamingo vid lagun Colorada och månlandskapet i La Paz
  • Till Galapagosöarna och fotografera alla djuren, särskilt pingvinerna. Jag tror jag har minst 100 bilder på sjölejonen som vi såg i Chile.
  • Till kinesiska muren och Taj Mahal, de sju underverken som jag har kvar att besöka. Men det får nog dröja ett tag, åtminstone att åka till Kina.
%d bloggare gillar detta: