I år lyckades vi pricka in Monet både i Frankrike och i Sverige. Glaude Monet var målaren som är känd bland annat för sina fina målningar av näckrosor. Hans hus och trädgård med näckrosdammen är bevarad och finns tillgänglig för besökare. Cirka 1 och en halv timmes bilresa från Paris ligger Giverny, där Monets trädgård finns. Vi hade förbokat biljetter på nätet för att vara säkra på att få komma in.

Claude Monets hus och blommande trädgård

Monets hus och blommande trädgård

Vi började med att strosa runt i den lummiga trädgården. Man fick även gå runt inne i huset där en del av hans målningar fortfarande finns.

Målning av Monet
Målningar av Monet
Gula rummet i Monets hus
Köket i Monets hus

Monets vattenträdgård

Monet vattenträdgård ligger på andra sidan vägen. Från den blommande trädgården passerade vi genom en tunnel för att komma till vattenträdgården. Trots att det var gott om besökare kände man ett lugn när man strosade runt näckrosdammen.

Monets näckrosdamm

I dammen fanns näckrosor i all världens färger. Jag trodde verkligen inte att det existerade så många olika färger på näckrosor.

Näckrosor i Monets vattenträdgård

Mot slutet av vårt besök kom den klassiska bron över näckrosdammen.

Bro över näckrosdammen i Monets vattenträdgård

Monet på Kalmar slott

Före och efter vårt besök i Monets trädgård i Giverny besökte vi utställningen Monets & friends alive på Kalmar slott. Där kunde vi kliva rakt in i ett konstverk.

Monets näckrosdamm på besök i Kalmar

Vårt vackra Kalmar slott är alltid värt ett besök. Att det dessutom var Monets digitala världsutställning samma år som vi skulle besöka Monets trädgård gjorde det extra kul.

Monets konstverk digitalt på Kalmar slott
Digital Monet-utställning
Kalmar slott

2 kommentarer

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från GyllinTours

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa