Vi har ingen frukostbuffé på lördag men vi kan ordna så att det finns frukost till er i köket, om ni vill. Vilken härligt start på dagen vi fick. I köket fanns det mat och ett trevligt meddelande i köket på det gamla glasbrukets vandrarhem. Ett stenkast från vårt fönster i före detta arbetarbostaden slingrade sig Göta kanal fridfullt. 

järnet blir varmt

I smedjan

Jag trodde verkligen inte att smide skulle vara något för mig. Jag bara bokade in mig för att min man och jag skulle göra det ihop. Min man hade en bild över vad han skulle vilja göra men jag tog tacksamt emot förslag på vad man kunde skapa. Jag tror att jag valde en enkel sak men behövde en hel del lotsning av våra två kursledare. En potatissticka blev det färdiga resultatet även om min dotter säger att det ser ut som ett mordredskap.  Vi var tacksamma för att höstkylan hade kommit när strålningsvärmen från ässjan kom igång på allvar. Det var ett oerhört engagerat litet sällskap som samsades om klubbor, städ och värmekälla till våra alster. Prova-på-smideskursen skulle bara vara en halvdag och vi höll nog på längre än det var tänkt. Jag hade fullt fokus hela tiden och var totalt slut sen. Det var verkligen en kul upplevelse och jag är så stolt över mitt verk.

smidesorm

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: