Yrvaket studsade jag upp ur sängen klockan 5.37. Kläderna som var närmst till hands slängdes på och sen smög jag ut. Jag spanade besviket ut över Savannen. Inte ett djur syntes till. Jag hade ju tänkt titta på alla djuren som skulle visa sig i gryningen. Jag sänkte blicken och tänkte gå därifrån. Ungefär 10 meter i från mig, precis utanför hägnet, stod två dovhjortar och undrade vad jag höll på med.

Dovhjort på Eriksberg

Strax intill lekplatsen fanns en promenadslinga runt en liten sjö. Gräsänderna lyfte ett par meter från mig och kanadagässen skränade i den tidiga morgontimman. Sjön var stilla men sjöd av liv.

Gårdssjön i gryningen på Eriksberg

Under hela promenaden runt sjön var vi ständigt iakttagna av dovhjortar som studsade iväg om vi rörde oss för häftigt.

Dovhjort vid Gårdssjön
Vit hjort vid Gårdssjön på Eriksberg

Eriksberg hotel & nature

Vi rullade försiktigt genom parken. Jag vet inte om vi hade ovanlig tur men vi såg djur under hela rundan. En hel flock med vicenter rörde sig i maklig takt längs med vägen och dovhjortarna verkade ta det med ro när vildsvinssuggorna rusade ut på fältet tätt följda av en lång rad med småkultingar. I Eriksbergsappen informerade berättarrösten om djuren och naturen som vi passerade.

Vicent på Eriksberg
Vildsvinssuggor med kultingar

Övernattning i parken

Det fanns många byggnader och rum att välja mellan och jag tyckte att allt verkade bra. De flesta var centrerade vid huvudbyggnaden men det fanns boende längre bort också. Vi valde Safarivillan, som hade nära till allt och med fin utsikt. Rummen hade djurnamn och vi tilldelades Buffeln.

Safarivillan i gryningen
Säteriet med relaxavdelning
Synvillan
Vårt rum i Safarivillan på Eriksberg

Blekinges bästa restaurang

Vi hann med både lunch, middag och frukost under vår vistelse. Inte helt oväntat serveras viltkött från den egna gården. Lunch och frukost serverades i restaurang Visenten. Den har blivit utsedd till Blekinges bästa restaurang flera år i rad. Frukostbuffén hade flera specialitéer. Vad sägs om gräsandssalami?

Restaurang Visenten och vinkällaren

Middagen serverades i restaurang Havsörnen inne i Säteriet. Vi hade en fantastisk utsikt över Savannen och kunde se djuren vandra över markerna.

Middag på Havsörnen på Eriksberg

Vinprovning i vinkällaren på Eriksberg

Vi hann med en vinprovning i vinkällaren innan middagen serverades på kvällen. En kunnig sommelier valde ut några toscanska viner från vinkällaren till vår provning.

Vinkällaren på Eriksberg

Varför har vi inte gjort det här tidigare? Vi har ju passerat förbi här många gånger. Men ibland är det bara så, att man missar det som finns nära till hands. Man tror att man måste åka långt bort för att få upplevelser och äventyr.

1 kommentar

  1. […] Vi bokade en helg på Eriksberg vilt & natur utanför Karlshamn. Under ofantligt många år har vi passerat detta fina ställe utan att besöka det. Hade vi vetat vilken skatt det var så hade vi åkt dit för länge sedan. Vi tittade på djuren, åt god mat, drack gott vin och badade i deras varma bad. Vi kommer garanterat att åka tillbaka dit igen och då kanske vi passar på att åka dit när de röda näckrosorna blommar. Vill du läsa mer, klicka här. […]

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d