Det ligger så nära Thailand, mamma. Kan vi inte åka dit? Det ser så coolt ut. Och så blev det. Vi avbokade våra nätter i Bangkok och tog ett flyg till Siam Reap.

Siem Reap

Ankor Tom

Vi bokade boende för tre nätter i Siem Reap. Det innebar att det var lagom att besöka Ankor i två dagar. Vi fick även lite tid att se oss om i stan och ta lite härlig fotmassage. Vi bokade en tuktuk som hämtade upp oss på morgonen utanför hotellet.

Booking.com

Mannen i vår tuktuk körde den rutt som vi hade bestämt tillsammans. Han anpassade sig efter hur lång tid som vi behövde vid varje stopp. Området var enormt stort och trots att vi åkte runt med tuktuk i två dagar så hann vi långt ifrån med hela området.

tempel i Ankor

På många ställen fanns det stenansikten. I Bayon fanns det stenansikten som var riktade åt alla håll. På ett annat ställe dök det upp ett litet ansikte mitt i en trädrot.

ansikte som kikar fram

Ett av de häftigaste ställena var Ta Prom. Just där var det väldigt tydligt att träden hade tagit över ruinerna. fantastiska rötter hittade vi även på andra ställen men Ta Prom är nog det mest kända.

rötter på ruin

Rundan som vi gjorde dag två kändes allt mycket lugnare än dag ett. På något stopp var vi de enda som vandrade omkring. I ett tempel satt en tjej och läste en bok. Det såg väldigt rofyllt ut.

rofyllt i ankor

Det fanns även sjöar på området. Vattnet var alldeles stilla vilket gav vackra spegelbilder i vattenytan. En sjö hade vatten som såg precis grönt ut.

fotograf vid grönt vatten

Färgerna i området var skiftande. På vissa ställen upplevdes ruinerna som bruna eller gråa, andra mer åt det rosa eller orange hållet. Kontrasten mot den intensivt gröna naturen var fin. Det var en väldigt trevlig upplevelse att besöka Ankor och jag är mycket glad för att jag blev övertalad att åka dit.

stubbe och ruin

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d